Hoera ik ben geslaagd!

diploma life- & loopbaancoach

Hoera ik ben geslaagd!

Na een jaar hard werken heb ik mijn post HBO diploma Life- & Loopbaancoach (geaccrediteerd door NOBCO/EQA op Practioner niveau) gehaald.

Naast de uitgebreide theorie is er ook veel tijd gestoken om die theorie in de praktijk te brengen. Tijdens de praktijklessen vond ik het fijn om de geleerde theorie uit te proberen bij mijn studiemaatjes waarin ik steeds meer vertrouwen kreeg om het geleerde ook daadwerkelijk goed te kunnen uitvoeren. Na een half jaar mocht ik met 3 proefklanten thuis starten. Dat was de bevestiging voor mij dat ik het coachen echt ontzettend leuk vind en daadwerkelijk mensen in beweging kan krijgen. Het belangrijkste compliment is dan ook dat de proefklanten hun doel gehaald hadden en vonden dat ze zelf enorm gegroeid zijn in hun zelfvertrouwen, nu weten wie ze zijn en waarom ze zijn zoals ze zijn.

Wat heb ik geleerd

De onderwerpen even op een rijtje waarin ik les heb gehad:

 • De vier elementen (willen, voelen, denken en doen)
 • De Balans Kleurentest, een persoonlijkheidstest
 • Kernkwaliteiten en valkuilen; zelfkennis en inzicht
 • Biografisch werken en levenslijnen
 • Geweldloze communicatie
 • Overdracht en tegen-overdracht, omgaan met weerstand
 • Transactionele Analyse en de Drama Driehoek
 • De Creatiespiraal- missie statement en actieplan
 • NLP, de logische niveaus, werken met hulpbronnen
 • RET methode, opsporen van negatieve overtuigingen en patronen
 • Stressmanagement en burnout begeleiding
 • Competentiegericht coachen, time management
 • Loopbaan coaching en beroepskeuze
 • Oplossingsgericht coachen