Lente – een fris begin

voorjaar

Het is zover, de lente is op 20 maart officieel begonnen! De lente is mijn favoriete seizoen. Het is langer licht, de zon heeft al meer kracht, de vogels gaan weer fluiten, de bloembollen en bloesemtakken barsten open en bloemen laten hun prachtige kleuren zien. Het zien van zoveel nieuw leven en positieve kracht geeft mij ook nieuwe energie.

Een fris begin

De lente is het seizoen van een fris begin een nieuwe start. We sluiten de koude winter af, en verwelkomen een tijd van warmte, licht en buitenleven. In de lente leven veel mensen weer helemaal op. Als we blij zijn en optimistisch denken, komen er allerlei biologische stoffen in ons lichaam vrij waardoor het beloningssysteem in de hersenen in werking treedt. Dat zorgt er onder andere voor dat onze negatieve emoties en stress wegebben. Ik geniet enorm van dit frisse begin. Het zien, ruiken, horen en voelen van het ontluikende, nieuwe leven ontspant me en geeft me energie.

Tijd voor het buitenleven

De lente op en top ervaren, trek je wandelschoenen aan en ga op pad. Meer zuurstof, meer energie. Niet alleen het daglicht doet je goed, maar het bewegen zelf zorgt er ook voor dat je energie weer opgekrikt wordt. Bovendien is wandelen een ideale manier om het werk los te laten.

Maak eens een wandeling over het strand en geniet van de lente. Doe de schoenen uit, trek de broekspijpen omhoog en voel hoe de zee over jouw voeten golft als je door de branding loopt. Een aangename verkoeling in de warme voorjaarszon. Snuif de zilte zeelucht in en voel hoe de stress uit je lichaam vloeit. Geniet van de verfrissende en ontspannende werking van het zoute zeewater en ruik de lente aan zee!

Als we tijdens mooi weer eropuit gaan naar het strand of het bos zijn we vaak relaxter, vrijer en gelukkiger, je gaat lekkerder in je vel zitten. Dus pak je kans en geniet van die heerlijke lentegeuren. Schuif het niet voor je uit. Voor je het weet is de lente alweer voorbij!

Start de lente met een verandering

Een nieuw seizoen betekent tijd voor een nieuw begin. Begin je lente met een energiek, luchtig, vrij en gelukkig gevoel. Ontwikkel jezelf, ruim je leven op en geniet van al het moois dat dit prachtige seizoen te bieden heeft.
Kies ervoor om deze lente aan je zelfvertrouwen te werken, word assertiever, groei in je sociale vaardigheden, pak je uitstelgedrag aan en bouw meer energie op.

Het is belangrijk om dingen te doen waar je energie uithaalt, waar je voldoening uithaalt en blij van wordt, alleen jij kunt bepalen wat dat is!

Ik, coach met hart voor jou, wil je daar graag bij helpen; vriendelijk, bemoedigend en oprecht begaan.
Meer info over life- & loopbaancoaching vindt je op de volgende pagina’s:

Informatie over loopcoaching
Informatie over lifecoaching
Wil jij ontdekken wat coaching bij Coach Dekkers jou te bieden heeft?